به گزارش سلامت نیز به نقل از ایرنا،علیرضا استقامتی، رئیس هیاتمدیره انجمن دیابت گابریک، بر اهمیت قرار گرفتن داروهای نسل جدید دیابت تحت پوشش بیمه تأکید کرد و اظهار داشت که رفع مشکلات مرتبط با بیمه میتواند به ارتقای سلامت جامعه منجر شود. او با اشاره به هزینههای بالای صنعت داروسازی، یادآور شد که این صنعت نیازمند تحقیقات و توسعه طولانیمدت و بودجههای کلان است.
استقامتی با بیان اینکه بسیاری از افراد به دلیل هزینههای بالا قادر به خرید دارو نیستند، تصریح کرد که لازم است تا با اتخاذ تدابیر قانونی و افزایش پوششهای بیمهای این مشکل برطرف شود.
وی همچنین به برگزاری گردهماییهای تخصصی اشاره کرد و گفت: «این همایشها میتوانند به عنوان بستر همافزایی علمی و افزایش عدالت در دسترسی به درمانهای نوین عمل کنند. حضور پزشکان در این همایشها به تبادل اطلاعات و بهروزرسانی دانش آنها کمک خواهد کرد.»
استقامتی همچنین بر لزوم دعوت از پزشکان متخصص بالینی در این همایشها تأکید کرد و خاطرنشان کرد که این افراد با بیماران در ارتباط هستند و میتوانند از چالشهای دارویی مطلع شوند.
طبق گزارش وزارت بهداشت، بیش از هفت میلیون نفر در ایران بالای ۲۵ سال به دیابت مبتلا هستند که سهم زنان ۱۴.۷۱ درصد و سهم مردان ۱۳.۴۴ درصد است. با افزایش مبتلایان به دیابت نوع ۲ در سطح جهانی، بهویژه در کشورهای با درآمد کم و متوسط، ضرورت آموزش و خودمراقبتی برای کنترل این بیماری اهمیت بیشتری پیدا کرده است.
آمارها نشان میدهد که هزینه کلی دیابت نوع ۲ در ایران به ۳.۷۸ میلیارد دلار میرسد و حدود ۸.۶۹ درصد کل هزینههای سلامت کشور صرف کنترل بیماران دیابتی نوع ۲ میشود. این ارقام نشاندهنده نیاز به سیاستگذاریهای بهینه و افزایش پوشش بیمهای برای داروهای مورد نیاز بیماران دیابتی است.
نظر شما